Teatterin ja median linjalle hakeminen

Pohjois-Tapiolan lukion Teatterin ja median linjalle haetaan erillisellä haulla. Hakuaika noudattaa yhteishaun päivämääriä. Valinta perustuu peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon lisäksi harrastuneisuuteen ja motivoituneisuuteen.

Tutustu TeMe-linjaan

Kaikki tarvittavat hakulomakkeet löytyvät tämän sivun alareunasta. Saat lomakkeet myös opinto-ohjaajaltasi.

Valintakriteerit (yht. maks. 20 pistettä)

1. Peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden sekä ilmaisutaidon/draaman, kuvataiteen, musiikin ja liikunnan arvosanojen keskiarvo (10 p.) Loput 10 pistettä muodostuvat kohdista 2-4.

2. Kirjallinen hakemus

Omasta kirjallisesta hakemuksesta tulee selvitä hakijan motivoituneisuus ja perustelut, miksi haluaa opiskelemaan Teatterin ja median linjalle.

3. Harrastuneisuus

Harrastuneisuus osoitetaan kahdella lausunnolla. Lausunnot voivat olla koulun ilmaisutaidon opettajalta, koulun kerhon vetäjältä, muun taideaineen opettajalta tai harrastuksen ohjaajalta.

Toisen lausunnon voi halutessaan korvata näytetyöllä. Näytetyö voi olla esim. videoitu teatteriesitys, lyhytelokuva tai muu mediatyö.

4. Luokanvalvojan ja äidinkielen opettajan lausunnot

Lausunto pitää olla sekä luokanvalvojalta että äidinkielen opettajalta.

Ohje videonäytteen lähettämiseen TeMe-hakijalle

Jos haluat lähettää videon, elokuvan tai dokumentaation, lataa se Youtube- tai Vimeo- videopalveluun ja lähetä linkki katri.kostiainen@espoo.fi.

Jos kuitenkin haluat lähettää videon muistitikulla, on videon oltava  quicktime (tiedostonnimi .mov) tai mp4 (tiedostonnimi.mp4) muodossa ja H264 pakkauksella.

Hyvät ohjeet videon pakkaamiseen löytyy esim. https://vimeo.com/help/compression.

Hakulomakkeiden palautus 12.3.2019

Hakupaperit palautetaan yhteishaun loppuun 12.3.2019 mennessä osoitteeseen

Pohjois-Tapiolan lukio
PL 3237
02070 Espoon kaupunki

Sähköiset hakemukset osoitteeseen katri.kostiainen@espoo.fi

Voit myös henkilökohtaisesti tuoda hakemuksesi  lukion kansliaan. Sijaitsemme Otaniemessä osoitteessa Maarintie 6 ja 4.krs.

Huom! Palautathan määräaikaan mennessä jokaisen tarvittavan liitteen. Näin takaat itsellesi parhaat mahdollisuudet päästä Teatterin ja median linjalle. Kannattaa ottaa myös omista hakemuspapereista kopiot.

Teatterin ja median linjan hakulomakkeet

(.pdf avautuu uuteen ikkunaan)

teme_harrastuslausunto.pdf UUSI

teme_opettajalausunto.pdf UUSI